FOTO: ROGER NILSSON
På tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten tillsammans med polis och ambulans till en trafikolycka på Skogmursvägen. Det var i korsningen Andersberg – Höjersdal som en ung pojke blev påkörd av en lastbil i höjd med busshållplatsen. Pojken fördes med allvarliga skador till sjukhus för vård uppger räddningspersonal på platsen. Lastbilschauffören hördes av polis på platsen och lastbilen har tagits i beslag. Strax före klockan 17 på kvällen meddelar polisens presstalesperson Fabian Hamnkvist att man inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada. Cirka tjugo minuter efter den olyckan så kommer nytt larm om trafikolycka även den på Skogmursvägen cirka hundra meter från olyckan med lastbilen. Där har en flicka blivit påkörd av en polisbil under utryckning till olyckan med lastbilen. Här meddelar insatsledaren vid räddningstjänsten att flickan ska vara lindrigt skadad och ska föras till sjukhus för vård. Här meddelar polisens talesperson Fabian Hamnkvist att polisbilen också togs i beslag efter olyckan. Även i detta fall inleds en utredning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada. uppger Fabian Hamnkvist.