FOTO: ROGER NILSSON
Vid 19-tiden på torsdagskvällen larmades ett stort räddningspådrag till en större olycka med tåg utanför Hofors. Det var i närheten av Robertsholm som ett tåg kolliderade med en lastbil på en järnvägsövergång. Oklart hur många som var i lastbilen men på tåget fanns ett 20-tal passagerare förutom lokförare och annan personal. Polisen säger att totalt fem personer är förda till sjukhus både i Gävle och Falun. Gävle News pratade på kvällen med en mamma som hade sin son på tåget tillsammans med sin flickvän. Dem var på väg mot Kumla (Örebro) när olyckan inträffade. De chockades efter händelsen och de fick sedan sätta sig i en taxi för transport till Kumla. Enligt polisen utreds händelsen som vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada. Både lokförare och föraren av lastbilen var nyktra. Se film nedan