FOTO: ROGER NILSSON
Vid 13-tiden på onsdagen hade polisen ett förföljande på en personbil som framfördes vårdslöst på E4 norr om Gävle. Hastigheten var bitvis uppe i 200 km/h och när föraren körde om bilar på insidan på enfilig sträcka valde polisen att avbryta jakten. Strax efter kl 13 hittas bilen på nytt i närheten av Hamrångefjärden. Två personer lämnar då bilen och springer till skogs. Flera polispatruller har under eftermiddagen sökt efter de båda personerna. Man har även fått hjälp av polishelikopter i sökandet skriver Xnytt. Uppdatering 22.00 Polisen säger ikväll att jakten på personbilen inleddes på Hamnleden i Gävle. Där hade polisen en hastighetskontroll där man mätte förarens hastighet till 199km/h. I samband med detta är en polis som befinner sig utanför en polisbil nära att bli påkörd av den flyende bilen. Bilen hittades på Södra Hagstavägen i Hamrångebygden och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som försök till dråp, grov vårdslöshet i trafik och ej ha stannat på polismans tecken. Vare sig bilföraren eller passageraren har anträffats säger Daniel Wikdahl vid polisen i region mitt.