FOTO: POLISEN
Det var på kvällen den 29 februari som en 29-årig kvinna skulle gå från sin bostad på Brynäs för att köpa cigaretter. Detta var några hundra meter från hennes bostad när hon var på väg till Tempo i Brynäs centrum runt 21.30. Hon märker då att hon inte är ensam när hon går och när hon vänder sig om ser hon två mörka män. De springer då ikapp kvinnan och sliter ner henne i en trappa utmed vägen och där utför en våldtäkt på henne. De pratar med varandra under händelsen på ett för kvinnan främmande språk. SIGNALEMENT: Målsäganden säger att det är två stycken män. Den ene är större än den andra. Den som är större är den som tagit tag i henne. Han har en marinblå dunjacka. Han har en tatuering på högra underarmens insida. Det föreställer en orm. Målsäganden vet inte om tatueringen fortsätter upp på armen eftersom ärmen på jackan täcker resten av armen. Den mindre killen är mycket yngre än den större. Den mindre (spinkigare) hade svarta jeans med hål på knäna. Han hade en ljusgrå hoddtröja med huva, kan eventuellt ha varit en stor krage. Han hade någon typ av skejtarskor som var vita men också smutsiga. Männen pratade sinsemellan på ett språk som inte målsäganden förstod. När de sa något till målsäganden så bröt de på svenska. Målsäganden såg aldrig ansiktena på männen och därför är det svårt att bedöma åldern på dem. Efterlyst på TV3 beskriver dock båda männen som mörkhyade. Vet du vem som kan stämma in på beskrivningen och har en liknande tatuering, ring polisen på telefon 11414 eller om du vet med dig att du har denna tatuering, ta en promenad till polishuset och anmäl dig i receptionen.