FOTO: DANIEL SJÖHOLM
Vid 10.50-tiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en gräsbrand i närheten av Mellansjön norr om Gävle. Det är närmare Kolforsen som man sett en rökpelare sticka upp men oklart vilken omfattning det rör sig om. Räddningstjänsten är på plats med flera resurser. Uppdaterad 20.54 Räddningstjänsten är på platsen med minst 25 man från flera stationer i samband med släckningsarbetet. Det visar sig vara en större skogsbrand. Madelene Andersson, kommunikationsstrateg vid Gästrike räddningstjänst, uppger att branden ännu inte är under kontroll. Två helikoptrar från MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, finns på plats och hjälper till med att vattenbomba området. I övrigt finns fortsatt personal från fem av Gästrike Räddningstjänst stationer på platsen och arbetar med släckningen. Vid kl 18:20 bedömdes brandområdet fortsatt vara kring 400 x 1000 meter stort. Gästrike Räddningstjänst uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området mellan Råhällan och Oslättfors säger man till Xnytt.