FOTO: LÄSARBILD
Vid klockan 20.08 på lördagskvällen larmades flera polispatruller om en pågående skottlossning på Vinddraget i Andersberg. I samband med händelsen som inträffade i närheten av en lekpark blev en ung man skjuten. Efter skotten som träffade mannen på okänd del av kroppen tog sig mannen från platsen och hittades av polisen i närheten av ett soprum en bit från platsen. Mannen vårdades på platsen av ambulanspersonal innan han fördes till sjukhus för vård, oklart hur allvarligt skadad han är. Ett stort pådrag med bland annat hundförare och två polishelikoptrar har man sökt av området under kvällen och natten. Gärningsmännen har enligt vittnen sagt till Gävle News på platsen att gärningsmannen flytt på en moped i riktning mot Norrskensgården, detta är dock inte bekräftat av polisen. Just nu oklart om lördagens skjutning har med tidigare skottlossning på Nordost har ett samband.