Under torsdagen kontaktades polisen av en hyresvärd som hyr ut lägenheter i centrala Gävle. Efter dennes efterforskningar har han konstaterat att det kan pågå sexhandel i dessa lägenheter.

Polisen som omgående satte in spaning kan efter en kort tids spaning gripa den första torsken. Mannen som är runt 35år erkänner brottet och släpps efter förhör.

Strax senare sker nästa gripande och då grips en man runt 25år även han misstänkt för sexköp, även han erkänner brott och släpps efter förhör. I lägenheterna finns två olika kvinnor från öststaterna och de berättar för polisen att de är där för att ta emot 20 sexköpare i Gävle på två dagar. Enligt Daniel Wikdahl vid polisen i region mitt är kvinnorna inte misstänkta för brott. Foto: Polisen pressa delningen Daniel Wikdahl, presstalesperson polisen i region mitt. Foto: Polisen pressavdelningen