Foto: Gävle News Under fredagseftermiddagen larmades flera polispatruller till Vallbacksskolan på Söder. Polisen fanns med patruller runt skolan och flera poliser fanns utanför. Enligt polisen i region mitt så har en person agerat hotfullt inne på skolan och varit stökig. Polisen fick kontakt med vederbörande men oklart vilken brottsrubricering det kommer bli. Oklart om det är en elev det handlar om eller någon utomstående. Polisens talesperson Tobias Ahlen vill inte säga något om personen är elev eller utomstående. Man vill inte heller säga om det är en man eller kvinna utan just meddelar polisen att det är en hen som man kontrollerat. Polisen jobbar fortfarande i ärendet och har ännu ingen rubricering på händelsen. Uppdatering 11.00 lördag Polisen uppger att en det var en pojke i tonåren som var hotfull och utåtagerande. Polisen skriver en anmälan om olaga hot och pojken överlämnas till cårdnadsw