Vid 11.35-tiden på fredagen larmades polispatruller till en arbetsplats i Gävle. En man har då dykt upp på ett företag och i samband med detta hotar denne med en sax, han ska även ha försökt försökt hugga mannen. En person säger åt mannen att man ska ringa polisen varpå mannen snabbt lämnar platsen. Gärningsmannen har tidigare varit provanställd på företaget uppger man för polisen. Efter att mannen lämnat platsen ringer han sedan upp målsägande och uttalar hot mot denne. När han sedan återigen dyker upp på företaget kan han gripas av polisen. Polisen skriver anmälan om försök till grov misshandel, alternativt olaga hot. Med anledning av hoten via telefon skrivs också en anmälan om övergrepp i rättssak. Efter beslut av åklagare är mannen anhållen uppger Magnus Jansson Klarin vid polisen i region mitt.