Polisen har fått in flera anmälningar från personer som har blivit uppsökta av ”blomförsäljare” i sina hem. De första anmälaningarna kom in den 16 oktober från Storvik i Gästrikland. Två målsägare fick besök vid sitt äldreboende av personer som sa att de skulle leverera blommor. Under samtalen vilseleddes målsägarna och bedragarna kunde stjäla pengar ur målsägarnas plånböcker. ”Blomförsäljarna” har varit synliga i Hälsingland också. Den 19 oktober var de i Delsbo och Ljusdal. Ibland vill bedragarna sälja en ros för 200 kronor. För att kunna betala rosen måste köparen gå till en bankomat. Vid bankomaten vilseleds köparen och bedragrana kommer över en större summa pengar från köparens konto. Polisen uppmanar alla att vara försiktig när det gäller ”blomförsäljare” som är uppsökande vid sin försäljning. Personerna är oftast mycket påträngande och kan vara svåra att bli av med. Ofta anger bedragarna att de säljer blommor till ”Världens barn” eller ”Balkan”. Allt är bara påhittat för att luras. Bedragarna är med största sannolikhet hemmahörande i södra Sverige och är på en ”turne” i landet. Om man kommer i kontakt med ”blomförsäljarna” så dokumentera så mycket som möjligt kring dem. Skriv upp deras registreringsnummer på deras fordon och är det möjligt fotografera dem och meddela det till polisen. Man kan maila till polisen eller ringa på 114 14 för att lämna tips skriver polisen i region mitt.