Det var vid klockan 21 på lördagskvällen som polisen skulle gå in i en bostad i Hofors. Detta pga att man skulle hämta en efterlyst person. Mannen som är runt 50år hotar då med att skjuta polisen varpå polisen tvingas skjuta varningsskott. Polisen kan sedan säkra mannen samt avväpna mannen som därefter kan gripas. Polisen skriver en anmälan om hot mot tjänsteman och polisen spärrar av fastigheten. Misstänkt farligt föremål Sedan under morgonen framkom uppgifter om att det kan finnas ett farligt föremål i bostaden. Man tillkallar då nationella bombskyddet från Stockholm som relativt snabbt kommer till Hofors. Man evakuerar cirka 30 villor i området och de evakuerade fick komma till Hoforshallen där kommunen hade representanter på plats. Kommunen bjöd de som ville på pizza mm. Man kan sedan konstatera att det det inte finns något farligt föremål i bostaden och sedan kan alla boende återvända hem till sina bostäder.