FOTO: ROGER NILSSON
Det var vid 18.30-tiden på lördagskvällen som flera polispatruller larmades till Brynäs. Polisen hade fått flera samtal om att man sett två unga personer med pistolliknande föremål. I samband med att man anländer till platsen så ser man två personer som springer från platsen och man tar upp jakten på dem till fots säger polisen. Under förföljandet så uppfattar poliserna att ungdomarna börjar gräva i sina jackfickor varpå polisen avlossar varningsskott. En av pojkarna som är runt 13år kan då tas om hand av polisen och efter en sökinsats hittas även den andra pojken som är runt 15år som också tas om hand av polisen. Det misstänkta pistolliknande föremålet visar sig vara en softairgun, som tas i beslag av polisen. Med tanke på ungdomarnas ålder blir ingen av dem frihetsberövad säger Magnus Jansson Klarin vid polisen i region mitt.