FOTO: UTRYCKNING UPPSALA
En detonation har ägt rum i en trappuppgång i ett hus i stadsdelen Sala backe i Uppsala på lördagsmorgonen. Polismyndigheten har inlett en regional särskild händelse. – Jag blir både upprörd och arg när jag hör att en av våra anställda i polisregion Mitt tillsammans med de boende i fastigheten utsatts för detta dåd. Ingen blev skadad och omfattande polisiär insats och utredning pågår. Är brottet riktat mot polisen i sin yrkesroll är det en attack mot hela Polismyndigheten och rättssamhället, och det kommer vi aldrig att acceptera. Vi står enade och ser över resurserna så att vi har det som krävs för att vi ska kunna gripa och lagföra de skyldiga. Vår kollega står inte ensam, säger Anders Thornberg, rikspolischef. – Vi har under en lång tid haft ett högt tryck mot de kriminella, vilket nu visar sig igen på ett helt förkastligt sätt. Morgonens händelse som misstänks vara riktad mot en polisanställd drabbar också våra medborgare och vårt samhälle i stort. Alla ska känna sig trygga och vi kommer att fortsätta att arbeta i oförändrad takt mot den grova organiserade brottsligheten, säger Ulf Johansson, regionpolischef Mitt. Det uppger man i ett pressmeddelande.