Från idag vid lunchtid så skärper region Gävleborg restriktionerna i länet. Från idag så är det extra viktigt att ALLA hjälps åt att inse allvaret som råder. Avstå onödiga resor både inom och utanför regionen Avstå från att vistas i offentliga miljöer som tex butiker, köpcentrum, museum, bibliotek, gym och badhus. Undantag för nödvändiga besök i livsmedelsbutiker, apotek och sjukvård. Avstår från fysisk kontakt med andra människor än dem du bor med. HÅLL AVSTÅND, tänk verkligen på detta med att hålla avstånd. Se till att hålla ett avstånd till dem människor du kommer i kontakt med på minst 1,5 meter. Kontakter på över 15 minuter ska undvikas helt och hållet. Undvik fester, kalas, vigsel, middagar, skönhetsvård som inte är medicinskt berättigad. Dessa skärpta råd gäller från 16 november klockan 12.00 och minst fyra veckor framåt. Läs mer på Folkhälsomyndigheten för flera råd. HÅLL AVSTÅND! HUR SVÅRT KAN DET VARA! DETTA ÄR VIKTIGT, HUR SVÅRT KAN DET VARA