Foto: Arkivbild Det var vid 5-tiden på söndagsmorgonen som polisen larmades till en adress i Åshammar. Det var när flera personer var i full färd med att göra inbrott i ett fritidshus i Åshammar. Då de blir upptäckta så försvinner dem i bil från platsen. Samtidigt som flera polispatruller larmades ut så följer anmälaren efter gärningsmännen som åker i riktning söder ut. I närheten av Lumsheden så klarar gärningsmännen inte av att hålla sig kvar på vägen utan hamnar i diket. I samband med så springer flera från platsen in i skogen. En person kan gripas relativt omgående medan ytterligare tre kan gripas strax efter i samarbete mellan polisen i region mitt och region Bergslagen. De fyra gripna är två män samt två kvinnor, dessa är alla mellan 25 – 40-årsåldern. En förundersökning gällande stöld genom inbrott inleds och bilen tas i beslag. Männen misstänks också för olaga hot uppger Magnus Jansson Klarin vid polisen i region mitt. Dunderkarlsson och Blom samt de två kvinnorna kommer att höras innan beslut fattas om dem som ska försättas på fri fot eller anhållas. OBS: För kännedom är namnen är påhittade