Foto: Ica
ICA återkallar ICA Bearnaisesås 400 g på grund av att produkten kan innehålla allergenen mjölk som inte deklareras på förpackningen. Produkten utgör en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot mjölk. Återkallelsen gäller ICA Bearnaisesås 400 g, med bäst före datum 02-08-2021. – Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige. För konsumenter som inte är allergiska mot mjölk utgör produkten ingen hälsofara. Har du fått en allergisk reaktion ska du kontakta sjukvården. Incidenter som denna utreds noggrant och en åtgärdsplan med förebyggande åtgärder tas fram och följs sedan upp. Tillsynsmyndighet Solna stad och Livsmedelsverket har informerats skriver Ica i ett pressmeddelande.
Foto: Ica