polis
Det var vid 13.10-tiden på torsdagen som en mc-polis skulle kontrollera en personbil i centrala Hofors. Föraren av personbilen hade andra avsikter en att avvara några minuter för ett samtal med polisen. Istället gasade han från mc-polisen och färden gick i riktning mot Falun. Senare svänger han av in på småvägar för att komma undan polispatrullerna som ansluter till insatsen. I samband med efterföljandet av bilen försöker föraren dessutom köra på en polispatrull. Poliserna hann dock väja undan säger Magnus Jansson Klarin vid polisens regionledningscentral. Efter en halvtimmes jakt på föraren så kör han av vägen för att sedan springa ut i skogen för att undkomma polisen. Men en polishund var mannen snabbt på spåret och han kunde gripas, då var klockan 14.13 säger Jansson-Klarin. Föraren en man runt 30 år misstänks för försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken, samt ringa narkotikabrott och drograttfylleri säger Magnus Jansson Klarin.