polis

I samband med en skottlossning på Hisingen i Göteborg sent i går kväll skadades en polis. Han avled senare av sina skador.

– Det här är en fruktansvärt tragisk händelse och det var ett förfärligt och sorgligt besked att få. Mina tankar går framför allt till hans anhöriga men också till alla kollegor, säger Klas Johansson, regionpolischef i Väst. Det är fortfarande mycket som är oklart kring händelsen, men enligt inledande uppgifter stod polisen och pratade med ett par personer då de blev beskjutna. Polisen skadades så allvarligt att han senare avled. – Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet att en kollega har avlidit efter att ha blivit beskjuten under kvällen. Våra tankar går till familjen, nära och kära och arbetskamrater. Jag har pratat med regionpolischefen och delar av övriga polisledningen i region Väst för att säkerställa att de har de resurser som krävs för att kunna lagföra den skyldige. Polisyrket är förenat med risker och vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna med stor beslutsamhet, säger rikspolischef Anders Thorberg i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.