Som många redan vet kan man sedan 5 juli boka vaccination om man är över 18år.

Det enda undantaget är kvinnor i tidig graviditet, man ska ha passerat graviditetsvecka 12+0 innan vaccination.

Region Gävleborg uppmanar alla som har möjlighet att vaccinera sig, och påminner om att vaccinationen mot covid-19 inte är fullföljd förrän man tagit båda doserna av vaccinet. Tillgången på vaccin är fortsatt begränsad och det kommer inte att finnas tider till alla på en gång. Nya tider släpps på måndagar klockan 12. Däremellan kan det dyka upp lediga tider på grund av avbokningar. – Med det här beslutet har nu de äldsta ungdomarna och samtliga vuxna länsbor tillgång till vaccinet och kan därmed skydda sig själva och sina nära. Den här framgången är möjlig tack vare den väldiga mobilisering som Region Gävleborg klarat av att genomföra på kort tid med den organisation som byggts upp, som till viktiga delar bygger på pensionerade medarbetare för att avlasta den ordinarie verksamheten, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tommy Berger (S). Medborgarna i länet har all rätt att känna stolthet och trygghet över den kompetens, beslutsamhet och värme som präglar vårdpersonalens arbete uppger Berger i ett pressmeddelande från Region Gävleborg.