Marita från Gävle var onsdagens Triss-skrapare i TV4 Nyhetsmorgon. Vinstlotten, som hon fick efter att ha bytt in flera småvinster, blev värd 250 000 kronor. För vinsten ska hon göra något kul med sina fem hundar och unna sig en ny cykel.

Pensionären Marita har länge köpt trisslotter varje vecka och i somras var turen med henne då hon skrapade fram tre tv-rutor.

–  Jag brukar ofta vinna småvinster, lotten med tv-rutorna skrapade jag fram efter att jag bytt in en lott med en 30-kronors vinst, berättar hon.

Under onsdagsmorgonen var Marita uppkopplad via videolänk för att få veta hur mycket lotten var värd. När lott nummer 16 var skrapad visade det sig att hon vunnit 250 000 kronor.

– Det är svårt att ta in, jag hade räknat med 100 000 kronor så allt över är en bonus, berättar vinnaren direkt efter skrapet.

Vilka drömmar som ska förverkligas för vinstpengarna är ännu inte bestämt.

– Jag har fem hundar, så något kul ska jag göra med dem. Kanske unnar jag mig också en ny cykel, avslutar den nyblivne vinnaren.

Marita är den åttonde personen från Gävleborgs län som fått skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon i år.

– Vad roligt för Marita med ett extra tillskott i kassan, hoppas hon unnar sig en riktigt fin cykel för vinstpengarna, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Lotten var köpt på MAXI ICA Stormarknad Gävle skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Foto: Privat