Foto: Privat

Som Gävle News tidigare berättat så rånades en ung pojke på Sätra under torsdagskvällen, inte nog med detta så misshandlades han även med både sparkar och slag.

Bakom denna händelse så finns en helt vanlig kille som vi väljer att kalla Patrik, han är cirka 15år. Hans mamma berättar för Gävle News att dem slog ner honom till marken. Där slår dem honom i magen och en av dem sätter sig på honom och tar ett strypgrepp runt halsen medan dem andra tar nycklar och telefon.

Åkte över 400 mil för att ta körkort

Då Patrik har en språkstörning som gör att han har svårt att läsa så har vi åkt med honom fram och tillbaka till bland annat Karlskrona i Blekinge för hans körkortsutbildning. Detta har man gjort fem gånger och sist blev Patrik godkänd vilket både vi och vår son blev så glada för.

Fick pengar från försäkring i samband med diabetes

När han fick ut dessa pengar för sin försäkring efter att han fick diagnos för diabetes blev han så glad och ville köpa en helt ny moped vilken han gjorde. Patriks mamma säger också att han fick sån ångest för att han köpte en så dyr moped men vi övertalade honom här hemma och sa att det är han värd efter det han gått igenom.

Körkortet blev klart i slutet av augusti berättar hans mamma för Gävle News så hela sommaren har Patriks moped stått i familjens garage.

Slog sönder insulinpumpen

I samband med misshandeln tar grabbarna tag i Patriks insulinpump som ska kontrollera hans socker för att förhindra epilepsianfall säger Patriks mamma. De tar tag i den och rycker bort den tillsammans med nålen och kastar sönder den i marken. Detta trots att han vädjar till dem att låta den vara så visar dem total likgiltighet och har sönder den.

Vi har försökt få tag på en ny pump men vi har inte fått tag i någon ny ännu berättar Patriks mamma.

Signalement

Gävle News har varit i kontakt med polisen som inte vill gå ut med signalement på dessa gärningsmän men dem ska varit 10-15 stycken i åldern 17-18 år cirka berättar hans mamma. Dem var maskerade med masker och helt svartklädda och enligt mamman ska dem ha talat svenska med brytning.

Vet du vem eller vilka som gjort detta eller vet du var mopeden finns? Ring polisen på 11414 eller 112 om det är brådskande.

Gävle News har fått familjens godkännande att publicera texten samt bilden på mopeden.