Foto: Axfood

Axfood återkallar Garant Ekologiskt nöt & fläsk (blandfärs) 18%, 500 gram, sedan det visat sig att en begränsad batch av produkten innehåller salmonella.

Återkallelsen gäller för Garant Ekologiskt nöt & fläsk (blandfärs) 18%, 500 gram, med bäst före datum 2022-08-17 och batchnummer 220808078. Den återkallade produkten härrör från en begränsad och mindre batch där den svenska fläskråvaran vid en rutinkontroll hos leverantören visade på salmonellasmitta. Produkten har i begränsad utsträckning sålts i flertalet av Axfoods butikskedjor, och är nu stoppad.

– Vi ser ytterst allvarligt på det här och utreder nu tillsammans med leverantören hur det kunnat ske, samt hur vi kan säkerställa att något liknande inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butiken för destruering, samt för att få ersättning skriver Axfood i pressmeddelande.