Foto: Erik Karlsson

Polisens förundersökning gällande mord fortsätter efter att en 16-årig pojke dödats i Sandviken. Samtidigt arbetar polisen trygghetsskapande i området.

På tisdagskvällen sköts en 16-årig pojke till döds i Sandviken. Han hittades livlös av en förbipasserande person på en gång- och cykelväg i ett område mellan Barrsätra och Vallhov i Sandviken. Pojken fördes till sjukhus där han förklarades avliden. Anhöriga underrättades under natten.

Polisen inledde på tisdagen en förundersökning gällande mord och har genomfört flera utredningsåtgärder, bland annat dörrknackning, vittnesförhör och en teknisk undersökning på platsen där pojken hittades. Flera patruller var på platsen för att utreda händelsen och en stor plats spärrades av.

– Inom ramen för förundersökningen har det framkommit nya uppgifter som gör att polisen misstänker att brottet skett i den kriminella miljön. Polisen kan i nuläget inte gå in på vilka uppgifter som lett till den kopplingen, men då det spekuleras om vad som ligger bakom pojkens död vill jag tydliggöra utredningsarbetets inriktning för nu, säger Karin Wessén, tillförordnad sektionschef på utredningssektionen i polisområde Gävleborg.

Även en kartläggning av vilka personer som rört sig i området kring Barrsättra och Vallhov pågår och polisen är fortsatt intresserad av att komma i kontakt med vittnen. Tips lämnas via Polisen.se eller till 114 14.

– Vi önskar kontakt med samtliga personer som befunnit sig i närområdet av brottsplatsen mellan klockan 20:00 och 23:00 den aktuella kvällen, säger Karin Wessén.

Parallellt med förundersökningsarbetet pågår ett trygghetsskapande arbete i Sandviken.

– Vi fortsätter att arbeta med utökad synlighet i området, bland annat genom att ha mer uniformerad polis på plats i Sandviken. Det här arbetet kommer pågå tills vidare, säger Monika Carlsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Gästrikland.

Vid sådana här händelser har polisen nära kontakt, bland annat genom kommunpoliser, med andra aktörer i samhället, till exempel skola och kommun skriver polisen i ett pressmeddelande.