Nu är det klart att curlingspelaren, Gävlebon och olympiska guldmedaljören Sara McManus inviger Gävlebocken i år. Eftersom årets julbock har en ny tillfällig placering flyttas invigningen som i år äger rum på Stortorget.

Självklart invigs Gävlebocken den första advent, helt enligt tradition. Näringslivet har haft önskemål om att bättre matcha öppettiderna i centrum, därför har vi i år flyttat fram tiden för invigningen till klockan 16.00, säger Gävlebockens talesperson Anna-Karin Niemann.  

Under invigningen kommer bland annat Wiktoria Johansson och Chris Kläfford att uppträda. Wiktoria har medverkat i Melodifesivalen vid flera tillfällen och Chris har gjort sig ett namn både i Sverige och USA. 

– Gävlebocken börjar monteras på Rådhusesplanaden torsdagen den 24 november och är klar på fredag eftermiddag den 25 november. Vi hoppas att Gävlebocken ska trivas på sin nya tillfälliga plats och att många kommer till invigningen på första advent, den 27 november, säger Anna-Karin Niemann i ett pressmeddelande.