Lidl Sverige återkallar ägg frigående inomhus 15-pack storlek M/L samt 24-pack storlek M. Återkallelsen berör endast produkter med bäst-före-datum 11-01-2023 samt 13-01-2023. Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd efter att leverantören av äggen vid en rutinkontroll upptäckt salmonella i ett av de stall där äggen har värpts. Varorna kan innebära en hälsofara men vid upphettning till 70 grader dör salmonellabakterien.

Återkallandet berör två produkter:

Artikel: Ägg från frigående höns inomhus
Förpackningsstorlek: 15 pack, storlek M/L
Bäst-före-datum: 11-01-2023 och 13-01-2023

Artikel: Ägg från frigående höns inomhus
Förpackningsstorlek: 24-pack, storlek M
Bäst-före-datum: 11-01-2023 och 13-01-2023

Berörda ägg har en stämpel med 2SE403 på ägget.

Andra äggförpackningar är inte drabbade. Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade, och utreder nu tillsammans med leverantören hur det kunnat ske samt att något liknande inte sker igen. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till inköpsplatsen, eller till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

Fakta Lidls kvalitetskontroller
Förutom att Lidl Sveriges leverantörer är certifierade med IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consortium) eller FSSC 22000 (Foundation Food Safety System Certification), utför Lidl Sverige regelbundna oanmälda kontroller på plats hos leverantörer (genomförs av ackrediterade institut). Vi går längre än vad lagstiftningen kräver och testar i tillägg alla produkter i externa ackrediterade laboratorium för att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller högsta kvalitet uppger Lidl i ett pressmeddelande.