ICA Sverige sänker priser till butikerna på över 300 varor med mellan 5 och 25 procent. Varorna omfattar både andra leverantörers och ICAs egna märkesvaror inom breda produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter. 

−Med den här breda prissänkningen så skapar ICA Sverige förutsättningar för alla ICA-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje ICA-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika ICA-butiker. Hela ICA jobbar nu hårt för att hjälpa kunderna i det tuffa läge som råder och jag är därför mycket glad att vi nu i ett första steg tillsammans med några av våra leverantörer kunnat få till denna breda satsning trots det ansträngda läge som också hela livsmedelskedjan är i, säger Eric Lundberg, vd ICA Sverige.

De nya lägre priserna till butiker kommer att träda i kraft tisdagen den 11 april och gälla i minst två månader skriver Ica i ett pressmeddelande.